Naši mali vozači

Svi ti mali automobili, traktori, bageri, motori, trotineti, bicikli i tricikli imaju bitnu ulogu u razvoju dečije motorike. Svi oni utiču na rad nogu, te decu čine spretnijom. Prilikom kupovine ovog tipa igračaka, veoma je bitno proveriti da li su izrađene od bezbednih i dugotrajnih materijala visokog kvaliteta, dakle, po evropskim standardima.

Anketirali smo roditelje o tome šta njihova deca najviše vole da voze i zaista je dijapazon vozilica ogroman, no, izdvojili smo 3 koje su mališanima izgleda ipak najomiljenije!

Tricikl sa guralicom

Tricikl za decu su raznovrsnih veličina, oblika i namena. Ipak, za decu do 3 godine, savetuje se kupovina tricikla sa guralicom (ručicom). Uz pomoć roditelja koji kontroliše pravac kretanja tricikla, deca upravljaju volanom, pokušavaju da dohvate pedale, ali i da pokrenu vozilo. U mesecima odrastanja, ona u tome i uspeju. Tricikl je, samim tim, zaslužan za prve korake nakon izlaska iz dečijih kolica. Prilikom kupovine, veoma je važno izabrati tricikl sa ručicom udobnom za roditelje. , namenjen deci uzrasta od 2 do 5 godina, poseduje komfornu i praktičnu ručku, kao i korpu za odlaganje stvari, te torbicu za odlaganje sitnih predmeta. Zbog toga ga vole i roditelji i deca. Takođe, na TRICIKL FUTURO se nalazi i podesiva tenda, koja štiti decu od sunčevih zraka.

Traktor na pedale

Dečaci vole traktore, generalno oni vole sve replike radnih mašina. Mnogi traktori su, s obzirom na to da su licencirani proizvodi, verne kopije pravih velikih traktora. Deca na ovim vozilima urone u svet mašte i u stanju satima da se igraju, vozeći se. Neki put, ovaj tip igračaka je toliko poučan, da deca nauče osnovne funkcije rada pravih pravcatih traktora. Primera radi,traktor na pedale marke Plisan, napravljen od čvrste i izdržljive plastike, poseduje i velike točkove koji olako prelaze i preko neravnog terena. Baš kao na pravom traktoru! Ta činjenica očarava decu. Na se nalazi sirena, kao i instrument tabla koja zaista asocira na tablu realne traktor mašine. Ovaj traktor je namenjen različitom uzrastu dece od 2 do 7 godina, jer je sedište na njemu podesivo. Stoga, deca se na njemu pošteno mogu izigrati punih 5 godina!

Trotinet

Trotinet je prevozno koje danas koriste i deca i odrasli.Dečiji trotineti sadrže 2 mala točka sa lagerima, no ima i onih, za sitniju dečicu, koji su sa 3 ili 4 točkića. U najvećem broju slučajeva, prednji točak (ili dva) je veći, a zadnji manji, što omogućava bržu vožnju. Prednost trotineta nad svim drugim vozilicama je ta što su lako sklopivi i prenosivi. Trotineti za odrasle imaju širu ploču od onih za decu, a sadrže i kočioni sistem. Za decu se savetuje kupovina trotineta sa 3 točka, radi stvaranja bolje ravnoteže. Takav je model Maxi trotinet, koji, pored kvalitetnih i mekanih silikonskih točkova, sadrži i gazište izrađeno od čvrste ABS plastike, kao i ručku podesivu prema visini deteta. Ovaj model trotineta lako može rastaviti na 2 dela, a lako se i nosi. Maxi trotinet je težak svega 2.6 kg. Verovali ili ne, ta lagana spravica može da izdrži težinu deteta do punih 50 kg.

Ostali članci