Deca ga obožavaju – TROTINET!

Trotineti spadaju u prevozna sredstva, najčešće namenjena deci. U suštini, trotinet je daska sa namontiranim točkovima, nisko postavljena, a kretanje trotinetom se vrši odgurivanjem o tlo.

Prvi izmišljeni, improvizovani trotineti su bili drveni – sklepani od daske, sa dodatim točkovima skinutim sa rolšua. Bilo je to pre više od 100 godina, kada su, pre svega deca u američkim industrijskim naseljima, a kasnije i u evropskim, lutala ulicama na ovim spravama. Daska je, kroz istoriju, evoluirala od drvene do metalne, aluminijumske, plastične, a i sama površina podnog dela se menjala. Danas je uzana. Takođe, danas postoje razne varijacije trotineta, pretežno namenjenih dečijoj vožnji. Ipak, postoje i oni za odrasle. U mnogim delovima sveta, zaposleni ljudi koriste trotinete, jer je tako brže da, recimo od metroa, stignu do zgrade u kojoj rade. Japanci prednjače u korišćenju trotineta u te svrhe. Isto tako, koriste ga i poštari u američkim gradovima. Svrsishodnost trotineta ima još niz primena. Ono što trotinete čini tako popularnim među odraslima je to što ubrzava hodanje, a sklopivi su i laki za nošenje.

Oblici trotineta su raznovrsni. Razlikuju im se i točkovi, njihov broj, materijal i veličine. Neki trotineti nalikuju biciklu. Mnogi trotineti, za manju decu, imaju 3 ili 4 točka. Za decu se najčešće proizvode trotineti od aluminijuma i plastike. Dečiji trotineti imaju točkove od kojih je prednji veći, a zadnji manji, što omogućava bržu vožnju. Za decu se savetuje kupovina trotineta sa 3 točka, radi stvaranja bolje ravnoteže. Takav je model Maxi trotinet, koji, pored kvalitetnih i mekanih silikonskih točkova, sadrži i gazište izrađeno od čvrste ABS plastike, kao i ručku podesivu prema visini deteta. Ovaj model trotineta lako može rastaviti na 2 dela, a lako se i nosi- Ovaj trotinet teži 2.6 kg, a može da izdrži težinu deteta do punih 50 kg.

Za stariju decu su idealni Capriolo Trotinet Rider Alu 145mm , sastavljeni od aluminijuma, koji poseduju zadnju kočnicu, lagani su i praktični za nošenje. Visina upravljača može da se podešava, a prečnik točka je 145 mm. Maksimalna težina vozača je čak 50 kg.

Trotinet Alu LARSEN 200MM, ima veće točkove od prethodno opisanih, a daska im je postavljena niže. Prikladni je za stariju decu, ali i za odrasle, jer izdržavaju velike težine. Idealni su za duže relacije.

Deca vole svetleće igračke, pa su, stoga, Trotineti Chpolino Croxer veoma primamljivi za njih. Ovi trotineti poseduju svetleće točkove, a opterećenje im je do 50 kg težine. Ram na “svetlećim” trotinetima je do metala, kočnica se nalazi na zadnjem točku, a težina im je oko dva i po kilograma.

U našem asortimanu postoji veliki broj trotineta, namenjenih različitim uzrastima i prilikama.

Pogledajte ceo katalog i opredelite se za onaj koji će najbolje služiti Vama i Vašoj deci. Skrećemo Vam pažnju na to da bi deca trebalo da imaju i zaštitnu opremu, odnosno, štitnike i kacigu, kako bi izbegla potencijalne povrede. Takođe, napominjemo da trotineti nisu namenjeni agresivnoj upotrebi i izvođenju trikova. Trotineti su namenjeni prijatnoj, laganoj vožnji i za koji god da se opredelite, sigurno se nećete pokajati.

Ostali članci